Erhvervserfaring

Contrast Company A/S, Århus

Marts 2016 – Marts 2016

Da Contrasts eneste konstruktør skal på ferie, tager jeg over som ferieafløser i 2 uger og arbejder herefter sammen med konstruktøren i yderligere 2 uger. Jeg opmåler size set og pre production prøver og kommenterer dem i Navision. Kommentarer og målskemaer sender jeg videre til leverandørerne. Contrast producerer både baby- børne og voksentøj i mange produktkategorier, så jeg har meget forskelligt tøj i hænderne i denne måned.

 

Fuss and Disturb, Herning

September 2015 – Februar 2016

Jeg bliver ansat i et vikariat hos Fuss and Disturb, som laver customized gymnastiktøj til efterskoler og lokalforeninger. Det er en lille virksomhed, og jeg har mange forskellige ansvarsområder; Jeg tegner designoplæg til kunderne og finder i samarbejde med kunderne frem til det endelige valg af design. Jeg står for hele processen fra udarbejdelse af dokumentation til den første prøve til ordreplacering samt inspektion og afsendelse af kundens endelige ordre. Det er sjovt at prøve at arbejde i en lille virksomhed, hvor der ikke er langt fra tanke til handling, og hvor jeg kan få lov at sætte et præg på arbejdsgange og systemer.

 

Bertoni, Beder ved Århus

December 2013 – Maj 2014

Jeg er ansat i et vikariat som konstruktør hos Bertoni, der laver finere herretøj. Jeg er ansvarlig for deres ready made varer (skjorter, jersey, strik, overtøj, chinos og boxers) samt deres cut-make-trim skjorter. Jeg laver nye målskemaer til de nye styles, der oprettes, og jeg kontrollerer de prøver, der kommer hjem og giver feed back til leverandørerne. Jeg arbejder sammen med design, indkøb og Bertonis anden konstruktør for at få de bedst mulige resultater.

Jeg er hos Bertoni i en tid, der er præget af udvikling og forandringer, som jeg tager del i. De er ved at ændre deres interne systemer, hvilket også involverer målskemaerne. Som et led i dette tegner jeg nye måltegninger i Adobe Illustrator og hjælper med at lægge målskemaer over i Navision.

 

Viking Life-Saving Equipment A/S, Esbjerg

Januar 2011 – januar 2013

Jeg bliver oplært i redningsveste og redningsdragter og arbejder mest med vestene. Jeg er bindeleddet mellem produktion og sælgere og har ansvaret for nyudviklinger og vedligehold af eksisterende produkter.  Jeg konstruerer produkterne, laver styklister, tegninger, datablade og anden dokumentation. Nogle gange er jeg med sælgere på kundebesøg eller får besøg af kunder, som ønsker et nyt produkt udviklet. Jeg laver designoplæg, hvis der skal tænkes i andre baner end vi er vant til. Jeg har en stor kontaktflade, da jeg samarbejder med sourcing, indkøb, logistik og produktion om at få mine prøver klar til tiden. Produktionen i Esbjerg og Thailand henvender sig til mig, hvis der er spørgsmål eller forslag til forbedringer, og jeg benytter mig af deres ekspertise og erfaring når jeg udvikler noget nyt. Jeg forsøger at navigere rundt i standarder og patentskrifter, og sommetider er jeg med i svømmehallen for at teste vores dragter og veste.

 

Fipotex A/S, Kolding

Maj og juni 2010

Jeg arbejder sammen med konstruktøren på stedet med opmåling og tilretning af prøver. Jeg analyserer og udformer målskemaer og udarbejder arbejdstegninger. Jeg kommunikerer med producenter for at få rettet fejl på prøverne. Jeg bruger mine iagttagelser og analyser til at udforme en opgave der kommer med optimeringsløsninger til virksomheden.